laborvizsgálat1_3

Így mentheti meg az életünket egy laborvizsgálat

A laborvizsgálatok életminőséget javító hatása

A laborvizsgálatok ma már elterjedt vizsgálatnak számítanak. A vérben megvan minden kis jel az egyes betegségeket illetően, tulajdonképpen feltérképezhetjük általa a teljes egészségügyi állapotunkat. Egyetlen vércsepp körülbelül egy perc alatt, sőt még gyorsabban is végig járja a teljes testünket. Hogyan segíthet számunkra a laborvizsgálat a mindennapok során és mikor hasznos elvégeztetni? Máris kiderül!

A laborvizsgálat mikéntje

A laborvizsgálat tulajdonképpen egy teljes körű vérvizsgálatot foglal magába, amely a teljes egészségügyi térképünket meg tudja mutatni. Érdemes ennek megfelelően mindenféle jellegű problémával egyik első vizsgálatként laborvizsgálatot elvégeztetni, amely gyakorlatilag nem csak segíthet a diagnózis felállításában, de egyenesen meg is adhatja azt. Éppen ezért szokás minden műtéti beavatkozás előtt és bizonyos gyógyszerek szedése esetén rendszeresen is elvégeztetni.

laborvizsgálat1_2

A vér egy élő mikrorendszer, ami majdhogynem minden fontos információt hordoz a testünkről. A keringése miatt a testünk minden egyes részével érintkezik, és felveszi az információkat a sejtektől, kapcsolatba kerül minden kórokozóval és betegséget okozó elváltozásokkal a szervezetben, amelyekről „nem feledkezik el”. Mondhatni, hírmondója minden megbetegedésnek, tápanyaghiánynak, vitaminhiánynak és egyéb információnak, amely kinyerhető a szervezetből. A józan ész azt mondaná tehát, hogy gyakorlatilag mindenkinek érdemes néhány havonta elvégeztetnie egy laborvizsgálatot, hogy pontosabb képbe kerüljön a saját testének állapotával.

A laborvizsgálat haszna

A laborvizsgálatot használhatjuk tünetes probléma esetén, hogyha valamilyen panaszunk van, de nem tudjuk biztosan az okát vagy bizonytalanok vagyunk abban. Azonban használhatjuk szűrővizsgálati jelleggel is ezt a hasznos lehetőséget. Így már akkor is felfedezhetők az egyes elváltozások és betegségek a vérben, amikor azok még nem mutatnak tüneteket. Gyakorlatilag a betegségek mindegyike sokkal jobban gyógyítható, amikor még korai állapotban van. Még azokat is könnyen legyőzhetjük ilyen módon, amelyek az életünket is veszélyeztetik.

Így vehetjük saját kézbe a laborvizsgálattal az egészségünkkel

Furcsa lenne azonban bemenni a háziorvoshoz egy vérvizsgálat kérésével szűrő jelleggel. Alapvetően kevés hangsúlyt fektetünk a szűrővizsgálatok elvégzésére, miközben hatalmas hasznuk lenne rengeteg ember számára. Éppen ezért, egy egészségtudatos embernek a saját kezébe kell vennie a dolgokat. A közgyógyászatban sok esetben még furcsán is néznek az emberre, hogyha ilyen jellegű kéréssel megy be. A magángyógyászatban persze teljesen más a helyzet, ott bátran mehetünk szűrővizsgálatokra, és nem számíthatunk másra, mint profizmusra és kedvességre.

Ajánlani tudom a SYNLAB laborvizsgálat szolgáltatását, amely biztosítja számunkra a teljes körű kényelmet és persze a profizmust, amit minden szakembertől el is várnánk. Az eredmény teljeskörű lesz és megbízható, nem kell kételkednünk azok valódiságát vagy tévedéseit illetően. A SYNLAB nagy haszna, hogy nem csak a kezünkbe nyomnak ezen a klinikán egy papírt, amit saját magunknak kellene értelmeznünk, hanem segítenek is az eredmények megértésében és így mi is megnyugodhatunk vagy éppen további vizsgálatokat tudunk kérni.

laborvizsgálat1_4

A laborvizsgálat az általános egészségünk érdekében

A laborvizsgálatot nem csak akkor érdemes elvégeztetni, hogyha valamilyen nagyobb bajtól félünk. A vérünk megmutatja a teljes egészségi állapotunkat, ezért számos oka lehet annak, hogy elvégeztessük. A mindennapi életminőségünk is függ attól, hogy pontosan milyen arányokban vannak az egyes vitaminok és ásványi anyagok a szervezetünkben. A teljesen egészséges embereknek is vannak eltérések a normától, amelyeket érdemes megnézetni. Lehet, hogy csak apró változást fog jelenteni, hogyha ezt a problémát kezeljük. Talán csak heti egy fejfájással lesz kevesebb, talán csak az általános állóképességünk lesz jobb. Jobban fog menni az edzés, ami sportolók esetében mindenképpen hatalmas előnyt jelent. Ha jobban tudunk koncentrálni a munkánkra, az segítheti az előlépésünket egy cégnél, míg tanulóként a koncentráció képessége hatalmas fontossággal bír.

Talán kevésbé ismert tény, hogy számos pszichológiai betegség hátterében is állhat részben valamilyen egészségügyi probléma. Talán nem gyógyítja ki az embert néhány vitamintabletta a depresszióból vagy figyelemzavarból, mégis sokat segíthet a javulás felé menő úton. Nem érdemes tehát csak egyfajta gyógyszerre vagy pszichoterápiára koncentrálni, hogyha az embernek ott van a kezében még egy hasznos segítség, amely segíthet megkönnyíteni a gyógyulást, a tünetek enyhítését.

A laborvizsgálat tehát mindenkinek hasznos lehet nemtől és kortól függetlenül, szűrővizsgálatként, valamilyen tünet okának felkutatásaként vagy az állóképesség javítása érdekében a munkánk, sport vagy tanulás miatt. Nem érdemes tehát halogatni ezt a lehetőséget sem, hanem akár még ma érdemes lehet időpontot foglalni.