A dió jótékony hatásai a szépségre

A dió, mint a természetes és egészséges szépség forrása

A szépség mára az instagram a tinder a tik-tok és mindenféle jóformán magunkat mutogató közösségi oldalnak köszönhetően szinte a legfontosabb „erénynek’’ tudható be a világba. Tulajdonképpen lassan oda lyukadunk ki, hogy szépség nélkül talán nem tudunk sehova sem eljutni, hiszen minden ekörül forog, nem véletlen van annyi testkép zavarral küzdő fiatal, hiszen úgy hiszik hosszútávon a boldogulásukat csak a külsejük fogja meghatározni. Természetesen ez nem így van, és ha így lenne, akkor sajnos tényleg egy szörnyen eltorzult társadalommal kellene szembe néznünk. Én személy szerint abszolút nem értek egyet az emberi test köré épített kultusszal, mégis azon az állásponton vagyok, hogy vigyáznunk kell a testünkre és a lehető legtöbbet kell kihoznunk a természetes adottságainkból. Miután abszolút nem vagyok híve a plasztikai sebészetnek és az egyéb jellegű természetellenes beavatkozásoknak, inkább a megelőzésre teszem a hangsúlyt és kiváltképpen oda figyelek a táplálkozásomra, rendszeres jelleggel fogyasztok diót és olyan jellegű magvakat, gyümölcsöket, zöldségeket, melyek egészen biztosan jót tesznek a szervezetemnek és táplálják kívül-belül a szépségemet. A dió számomra az egyik leginkább elengedhetetlen kiegészítő elem a mindennapi táplálkozásom során, hiszen ennek köszönhetően tudom megőrizni a szépségemet és a külső- belső egészségemet. Az alábbiakban egy rövid útmutatást szeretnék írni a dió jótékony hatásairól és annak a szépségünkre gyakorolt munkájáról.

A dió, mint a természetes szépségünk doktora

Én tulajdonképpen gyermekkorom végezetével, már egészen korán, kora tinédzser korom óta ifen csak nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a természetes szépségemből a lehető legtöbbet hozzam ki. Így már egészen fiatalon utána néztem annak és egyben a saját testem reakcióira is kiváltképpen figyeltem, hogy milyen étel, milyen jellegű hatással van a szervezetemre. Így találtam rá a dió áldásos hatásaira, melyek nem csak belsőleg tesznek nagyon jót az egészségemnek, de külsőleg is abszolút áldásos hatással vannak a szépségünkre. Én személy szerint tulajdonképpen mindig azon az állásponton voltam, hogy a természetben minden megtalálható, amire szükségünk van ahhoz, hogy szép és egészséges arcbőrünk legyen. Így elkezdtem alaposan kutakodni, hogy melyik gyümölcs, zöldség, mag az, ami az én bőrömre illetve hajamra a legkiválóbb hatással van, így találtam rá a dióra, mely a szépségre gyakorolt hatásai közül az egyik legismertebb a bőrre és a hajra ható ténylegesen látszólagos és egyben az én esetemben meglehetősen radikális változtatása. Ugyanis a dió, miután felettébb gazdag B-vitaminban, ezért ennek köszönhetően kiváló stresszoldó és egyben remek hangulatjavító, ami pedig valószínűleg jól tudjuk, hogy csodálatos módon hozzájárul a bőr szépségéhez is. Figyeljük meg, a mindennapok során, hogy ha egy meglehetősen stresszes napon vagyunk túl, mennyire megviselt lesz az arcbőrünk, míg ha egy tényleg jó, felhőtlenül boldog nap után nézünk tükörben, gyönyörű sima az arcunk és szinte teljesen ki vagyunk virulva. Ugyanis minél alacsonyabb a stressz szint, annál kevésbé jelentkeznek különböző stresszek, traumák, rossz napok miatt kialakult ráncok, így ezek minimalizálásával képesek vagyunk lassítani az öregedés folyamatát.

A dió jótékony hatása a bőrre

Továbbá a másik szintén igencsak jelentős probléma, leginkább a téli időszakban a száraz bőr, melynek szintén az egyik legnagyobb ellenszere a dió, ugyanis például a dióból sajtolt dió olaj kiválóan hidratálja és belülről táplálja a bőrt ezáltal a bőrtónusunk nem csupán egészségesebb, de sokkalta ragyogóbb is lesz. Így búcsút mondhatunk végleg a sápadt, fáradt és kellemetlen tapintású bőrnek, mivel a dió olaj használatával ragyogóvá és csodaszéppé válik a bőrünk teljes összképe. Továbbá a szem alatti sötét karikák eltüntetésére is kiváló hatást gyakorol. A szépség egy másik vonatkoztatása, amelyre csodálatos hatást gyakorol a dió az nem más terület, mint a nők „koronája és ékessége” a haj, ugyanis a dió rendszeres jellegű fogyasztásával és emellett a dióolaj alkalmazásával a haj milliószor ragyogóbb, fényesebb és egészségesebb lesz, mint az azt megelőző állapotában. Ezen felül a dió abszolút gazdag káliumban, omega zsírsavakban, melyek táplálják a hajhagymákat és serkentik a haj növekedését így a rendszeres fogyasztásától sokkal hosszabb és erősebb hajunk lesz, ami valljuk be tulajdonképpen minden lány legnagyobb álma, hogy hosszú és egészséges hajkoronája legyen.