A tavaszi vedlés időszaka, avagy a Furminátor fontossága

Mire is jó a Furminátor? Avagy hogyan vészeljük át a tavaszi vedlés időszakát?

Alapvetően úgy gondolom, hogy a tavasz mindannyiunknak a változások és a megújulás időszakát szimbolizálják, hiszen valljuk be a tél mindannyiunk számára, még abban az esetben is, ha alapjáraton szeretjük egy igazán megterhelő időszak, hiszen a szürkeség és a sötétség teljesen lelomboz minket, gyakran motiválatlanok és teljesen kilátástalanok vagyunk az adott időszakban így úgy gondolom mindenképpen érdemes a tavaszi testi- lelki megújulásra viszonylag nagy hangsúlyt tenni. Gondoljunk csak bele, hogy a természetben milyen mértékű megújulásra képesek az állatok, emlékezzünk csak arra, hogy Furminátor segítségére milyen nagy szükségünk van ebben az időszakban, hiszen az állatunk mennyire gyorsan cseréli le a téli bundáját a megújult, gyönyörű tavaszi bundára. Vagy csak vegyünk példát a természetből, hogy milyen csodás új testet ölt, minden mi él és létezik tavasszal.

Számomra a tavasz egyértelműen a megújulás és az újrakezdés szimbóluma és úgy veszem észre, hogy valahol erre sokkalta motiváltabbak is vagyunk tavasszal, mint bármikor máskor az évben. Talán még meg merem kockáztatni, hogy az újév időszakát is abszolút übereli a tavaszi újrakezdés hulláma, hiszen a motivációnk mondhatni kifogyhatatlan már csak abban az esetben is, ha a természetből merítünk némi inspirációt. Alapvetően úgy gondolom, hogy mindenképpen érdemes figyelnünk a természet változását és ezzel párhuzamosan a testünk változását is, hiszen az, ha teljes harmóniába tudjuk hozni a kettőt, akkor leszünk csak készen az igazi teljes körű változásra. Én speciel bár lehet egészen őrülten hangzik, mindig újra és újra inspirációt merítek abból, mikor a kutyusom vagy éppen a macskám elkezd vedleni, ugyanis ez mondhatni a legpontosabb biológiai óra, mely figyelmezettet minket arra, hogy közeledik a változás korszaka és szükségünk van arra, hogy mi is együtt változzunk, vagy éppen fejlődjünk a természettel. Ilyenkor mindig újra és újra eszembe jut, hogy mennyire csodás dolog az élő világ és az, ahogyan ők a természetüknél fogva be vannak programozva a változásra és az újrakezdésre, hiszen a testük, mondhatni ösztönösen cselekszik és adja meg a teret az újra kezdésnek, mely valljuk be talán a legcsodálatosabb dolog az életben. Lehetséges, hogy csupán a tavasz puszta gondolatától lettem hirtelen ilyen szentimentális és kezdetem el újra hinni az újrakezdésbe, de számomra ez ténylegesen egy olyan csodás időszak mely mondhatni leírhatatlan és már csak kívülállóként is örömmel figyelem azt, ahogyan a természet magától jelez a teremtményeknek, hogy itt az idő a megújulásra és az újrakezdésre.

A Furminátor szerepe a tavaszi – őszi időszakban, avagy hogyan könnyítsünk a kis kedvencünkön?

A Furminátor egy teljesen természetes történésben segít kedvenceinket, hogy minél könnyebben túlessenek rajta. Ahogy az eddigiekben is említettem a tavasz és talán az ősz is valahol az újrakezdés időszaka, tavasszal a természet indít minket erre, ősszel pedig a természetes beprogramozódásunk, hiszen amíg gyerekek voltunk pontosan tudtuk, hogy ez az időszak a suli kezdés ideje, mikor is minden szeptemberben megújult motivációval és erővel indítottuk az életet. Ahogyan mi úgy a természet is lecseréli magát mind tavasszal— mind ősszel. ez a változás pedig nem csak a tájra, de az állatokra is éppúgy igaz. Tavasszal levetik a téli bundájukat és a nyári, könnyebb szőrzetet veszik fel, míg ősszel ledobják a nyári bundájukat és a nehezebb és egyben sokkal melegebb téli bundájukat veszik fel.

Hogyan segít a Furminátor?

Amennyiben van vagy valaha volt házi állatunk, pontosan tudjuk, hogy mennyire megviselő időszak ez számukra éppen ezért feltétlenül segítsünk rajtuk egy Furminátor segítségével, mely igazán hatékonyan távolítja el az elhalt bundát és mindezzel olyan mértékben könnyítjük meg a kis kedvencünk létezését, hogy azt el sem tudjuk igazán gondolni. Hiszen azonnal rengeteg felesleges és zavaró szőrtől szabadul meg, melyet egyébként magának kellene lekaparnia magáról, vagy netalán rosszabb esetben lerágnia magáról, ami nagyon sokszor veszélyes is lehet, hiszen a túlzott szőr lenyelés, vagy esetleg szőrcsomó képződés kifejezetten veszélyes is lehet az állatokra, ugyanis gyakran gyomor problémákat is okozhat, vagy netalán extrém esetekben fulladás veszélyt is jelenthet. Így úgy hiszem feltétlenül szükséges erre fokozottan oda figyelni és semmi esetre sem engedni ennek teret, hanem egy Furminátor segítségével mi gazdik könnyítsünk a kis házi állatunkon ebben a számukra kifejezetten megterhelő időszakban. Így minden gazdinak ajánlom, hogy szerezzen be egy Furminátort és ezzel az eszközzel segítsen a kis kedvencének átvészelni az adott időszakot.