Hűséges társ a hosszú éjszakákon: a szemcseppről

Szemcsepp száraz szemre

Bizonyára mindenki ismeri azt az érzést, amikor hosszúra nyúlik az éjszaka, és sajnos nem mindig csak a bulizás és a szórakozás miatt történik mindez. Az éjszakai munka megnehezíti az ember életét, de néha muszáj fennmaradni egy-egy projekt megvalósításához akár másnap reggelig is. Ilyenkor azonban nem csak az elménket fárasztjuk le, hanem a testünket is, és ennek egyik legnagyobb elszenvedője nem más, mint az ember szeme. Szerencsére ma már számos szemcsepp közül válogathatunk, ami nagy segítséget nyújt ahhoz, hogy hosszan képesek legyünk koncentráltak maradni. A száraz szem érzése egyben a fáradtság érzését is erősíti, és bár lehet, hogy még bírnánk néhány órát agyilag, a szemünk annyira szúr, hogy sajnos kénytelenek vagyunk félbehagyni a munkát.

Éjszakai életben szemcseppel

Ha azonban jól érzi magát az ember egy péntek éjszaka, és kivételesen nem a kötelesség tartja fent egészen reggelig, az ember szeme olyankor is nehezen éli meg a túlórázást. Szerencsére ma már nem lehet a szórakozóhelyeken dohányozni, de a dohányfüst különösen rossz hatással van az ember szemére. Ilyenkor ráadásul nem csak azzal kell számolnunk, hogy sokáig dolgoztatjuk a látószervünket, hanem még a villódzó fényekkel is meg kell birkóznia tengeribetegség nélkül. Ilyenkor nagy segítség a szemcsepp ahhoz, hogy jól sikerüljön az este.

A száraz szem és a szemcsepp

Sokaknak ok sem kell ahhoz, hogy a szemük száraz legyen. Sajnos a mai világban mindannyian a számítógép és az okostelefon képernyője előtt töltjük az életünk jelentős részét, ami komoly egészségügyi következményekkel is jár. Kevesebbet mozgunk, a társas kapcsolataink sínylik meg a modern technikát, és ez alól a negatív effektus alól a szemünk sem kivétel, aki sokkal kevesebbet pislog a képernyőt nézve, mint bármelyik másik cselekvés közben. Pislogni azonban azért pislogunk, hogy minél nedvesebben tartsuk a szemünket. A száraz szemidegen test érzésével párosul, ami nem kellemes hosszútávon, és a szem kipirosodásához, eressé válásához vezet. A fájdalommal sokan élnek együtt nap mint nap. Persze nem olyan fájdalom ez, mint egy törött csont vagy egy megégett bőr, azonban kellemetlen eléggé ahhoz, hogy rontsa az ember mindennapi életét, belezavarjon a békés létezésbe, mint egy benőtt köröm vagy sajgó ízület. Erre azonban van megoldás, méghozzá azonnali megoldás, amit nem érdemes kihagyni. Egy szemcsepp csupán néhány száz forint, mégis hatalmas könnyebbséget nyújthat a mindennapi életünk során a használata.

Hogyan használd a szemcseppet?

Sokan azért nem kedvelik a szemcsepp használatát, mert félnek magától a folyamattól. Egy aprócska mozzanat, mégis a szemünkről van szó, ilyenkor az emberek szeretnek pánikolni, persze alaptalanul. A szemcsepp helyes kezelését és meg kell tanulni. Akik félnek tőle, bizonyára még csak azzal próbálkoztam, hogy közvetlenül a szemük színes részébe csepegtették a folyadékot. Ez a szem legérzékenyebb része, és valóban nem lehet kellemes élmény ezen keresztülmenni. Ha azonban okosan használja az ember a terméket, akkor sok felesleges aggódást megspórolhat magának. A cseppet tehát mindig a szem oldaláról kell csepegtetni. Persze vannak ajánlások, hogy a belső szemgödör felől közelítsük meg a területet, nekem mégis a külső vált be remekül. Ha oldalról próbálkozik az ember, egyáltalán nem jár kellemetlenséggel az adagolás, ehelyett megnyugtató érzés árad szét a folyadékkel az ember szemében. Ez az érzés pedig mindent megér.

Szemcsepp kontaktlencséseknek

A lencsét viselők is használhatnak szemcseppet. Ilyenkor olyan szemcseppet kell választania az embernek, amely a lencsére nincs negatív hatással, nem befolyásolja annak az összetételét és az épségét. Szerencsére ma már könnyedén találhatunk ilyen cseppet. Lencsésként különösen fontos egy jó szemcsepp, mert még hajlamosabb az ember a száraz szem érzésére, és ilyenkor nem feltétlenül szeretnénk rögtön a szemüvegért nyúlni, de azért a szúró érzéstől is szívesen megszabadulnánk.

Az interneten ma már bármilyen kritériumunk legyen is, biztosan találunk megfelelő terméket, ami minden tekintetben képes kielégíteni az igényeinket. A szemcsepp talán egy egyszerű terméknek tűnik, azonban számos fajtája és összetétele igazán különlegessé teszi, ezért akár még véleményeket is érdemes lehet a vásárlás előtt olvasnia az embernek, hogy biztosan megfelelő terméket vásároljon. Röviden ennyit szerettem volna írni a szemcseppekről, felhívni rá a figyelmet, hogy milyen fontos mindennapi kiegészítőnk, aminek minden női táskában helyet kéne kapnia, azonban mégis viszonylag kevesen veszik igénybe a lehetőséget erre nézve. Mindenki egészsége szempontjából jót tehet azonban ez a termék, ezért érdemes kipróbálni még akkor is, ha csak ritkán használnánk: egy felbontott csepegtető általában fél éven át elállni képes. Ne várjuk meg a hideg téli estéket a próbával! Télen különösen érzékeny az ember szeme, ezért jobban kell vigyáznunk rá, mint az év többi részében, erre egy ilyen csepp pedig nagyon jó megoldást nyújt.